• Skiva

    The EFFECTER album 9 april!

    En tidig musikkarriär formade medlemmarna i The Effecter. Redan som
    17-åringar kom första skivsläppet med dåvarande bandet The Sacred Sailors. Detta innebar till en början en singel och en fullängdare som tog dem runt på turné i Europa ett par varv, både som förband till större akter så som Buzzcooks, Futureheads och egna klubbturnéer.

    Under sommaren 2012, efter uppbrottet från tidigare band startades projektilen The Effecter. Efter en period utan inspiration hittade bröderna Christopher God (gitarr) och Sebastian God (sång, bas) tillbaka till skrivandet. Det dröjde inte länge till vännerna Olle Hansson (gitarr) och Filip Obbel (trummor) anslöt sig och gjorde bandet helt. Tillsammans skrev de singeln “Trouble In Mind” som spelades in tillsammans med producenten Oskar Lindberg i Svenska Grammofonstudion samma vinter.

    År 2013 fylldes med låtskrivande och inspelningsessioner för The Effecter. Och det har tillbringats mycket tid i olika studios i Göteborg och Stockholm. Med en stor förkärlek till 60- och 70-tals rock, garage och soul är The Effecter fast beslutna att skapa tidlös musik med känsla. Träffsäkra melodier och en tydlig drivkraft är ledorden som genomsyrar plattan med namnet “Far Away”. Ute i butik april 2014.